Aanmelden leerlingen volgend schooljaar

Over een aantal weken zal in de Staphorster een bericht komen te staan over het aanmelden van leerlingen voor volgend schooljaar. Bij deze willen we u als ouders ook alvast hierop attenderen. Heeft u kinderen die nu 2 of 3 zijn en die volgend schooljaar 4 worden? Dan vragen we u om hen vanaf nu aan te gaan melden. Hiervoor kunt u gebruik maken van het aanmeldingsformulier op onze site.  http://www.triangel-rouveen.nl/documenten-2017/category/4-aanmelden-nieuwe-leerling

Op de jaarkalender staat een open middag op 22 februari. De animo voor deze middag is altijd laag. Daarom gaat deze middag dit jaar niet door. Ouders die graag willen kennismaken met de school nodigen we van harte uit een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en rondleiding. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0522291355. 

Schoonmaakavond 2 

Op 24 januari is de tweede schoonmaakavond. Alle ouders die ingedeeld staan voor de tweede avond verwachten we. Kan u niet op de avond dat u op het rooster staat dan mag u altijd ruilen of op een andere avond komen. Mocht u verhinderd zijn wilt u dan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Ook voor andere vragen rondom de schoonmaakavond mag u naar deze adressen mailen. 

Het rooster kunt u vinden op de website via onderstaande link: 

http://www.triangel-rouveen.nl/documenten-2017/category/1-algemene-documenten 

Zoals al gemeld in een eerdere nieuwsflits is de datum van de laatste schoonmaakavond aangepast. Dit is 27 juni geworden. We hopen dat u dat inmiddels hebt aangepast in uw agenda mocht het voor u van toepassing zijn. 

  

IEP eindtoets 

Als school doen we ieder jaar mee met de eindtoets. Tegenwoordig is dat zelfs een verplichting vanuit de overheid. De laatste jaren zijn er verschillende nieuwe toetsen gekomen. We hebben een kort onderzoek gedaan naar de verschillende toetsen die er zijn en hebben gekeken naar de eigenschappen van deze toetsen. Hieruit hebben we de conclusie getrokken dat de IEP-eindtoets beter bij onze schoolpopulatie past. De opbouw van de toets, een afnameduur van 2 ochtenden in plaats van drie, de opzet van de opgavenboekjes en de rapportage voor leerlingen, ouders en school sluiten goed aan bij onze wensen. We gaan dit jaar dan ook niet de CITO-eindtoets doen maar de IEP-eindtoets. Meer informatie over deze toets vindt u op https://www.toets.nl/basisonderwijs/iep-eindtoets.  

De ouders van groep 8 hebben hier al informatie over gehad tijdens de info-avond VO en zullen over niet al te lange tijd aanvullende informatie krijgen in de vorm van een ouderbrochure.  

Rijksmuseum en rondvaart in Amsterdam!

23-11-2017

In de bus moesten we twee uur lang zitten. Halverwege de reis, moest iemand spugen. Gelukkig niet op de stof in de bus, maar in een plastic zakje. Toen we er bijna waren kwam een van de meesters naar de buschauffeur en zei: ‘We gaan eerst naar de rondvaart hoor.’  De buschauffeur zei: ‘Oh, dat wist ik niet ik dacht dat we eerst naar het Rijksmuseum gingen, maar dan zal ik eerst naar de rondvaart gaan.’ In ieder geval hadden we wat vertraging. Toen kwamen we bij de rondvaart aan we moesten een poosje wachten, maar toen kwam het wel weer goed. Bij de rondvaart kregen we oordopjes in om informatie te horen over de geschiedenis van Amsterdam, in totaal duurde de rondvaart 1,30 uur.

je kon op de boot ook naar buiten. Daarna gingen we naar het Rijksmuseum met wat vertraging natuurlijk. We zijn een uur in het Rijksmuseum geweest. Met veel bijzondere schilderijen zoals het beroemde schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. De meeste van ons hebben het modelschip gezien van de VOC. De VOC betekent Verenigd Oost-Indisch Compagnie. Velen van ons hebben de spiegel van het belangrijkste schip van Engeland gezien die verovert werd in de oorlog van Nederland tegen Engeland.

Bij de rondvaart hebben we veel gezien. We voeren langs het Anne Frank huis dit was niet meer zoals vroeger, maar gewoon houten blok daar leek het op over het hele blok waren ramen die weerspiegelden in de ramen van de boot. Dit was ons verslag over Amsterdam we hopen dat alle kinderen dit net zo leuk vonden als ons.

Talitha en Ellemieke

 

Week van de mediawijsheid

In de afgelopen week (17 - 24  november) hebben we tijdens verschillende lessen nagedacht over media. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Om u een indruk te geven van wat we hebben gedaan kunt u klikken op onderstaande link. Daar ziet u een pdf-bestand met een verslag van elke groep. 

http://www.triangel-rouveen.nl/documenten-2017/category/1-algemene-documenten