Nieuwsflits 22 september 2018

 

Informatieavond

Vorige week dinsdag was de informatieavond. Fijn dat er weer zoveel ouders waren! De presentatie die is gegeven in het plenaire deel vindt u op de site onder downloads.  

 

Motto 

Tijdens de informatieavond hebben we ons motto gepresenteerd. Het motto van de Triangel is ‘Veelkleurig tot bloei’. Op onze website vindt u een uitleg van het motto: http://www.triangel-rouveen.nl/actueel2017 

 

Privacy/ toestemming foto en video 

Denkt u nog aan het doorgeven van uw voorkeuren voor het gebruiken van foto’s en video’s waar uw kind(eren) op staan? Dit kan via Parro. De uitleg vindt u in de nieuwsflits van 7 september.  

 

Nieuwe verkeersouder 

Zoals u weet is onze verkeersouder Hans Oldeman gestopt met zijn taak. Hans is zo’n 13 jaar verkeersouder geweest van de Triangel. In al die jaren heeft hij meegedacht en meegewerkt aan een veilige verkeerssituatie rondom de school, het coördineren van het brigadieren aan de Oude Rijksweg en aan allerlei activiteiten zoals de verkeersexamens, ANWB Streetwise, fietskeuringen, etc. We willen Hans via deze weg daar hartelijk voor bedanken.
We zijn blij te kunnen melden dat we inmiddels een nieuwe verkeersouder hebben gekregen. Anne van Veen is bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.  

 

Bericht van de verkeersouder 

Veiligheid op de fiets 

Nu de herfst is aangebroken en het weer wat verraderlijker gaat worden (regen, mist, langer donker ) is het dragen van een veiligheidshesje ( of reflecterende rugtas) en het hebben van goede verlichting geen overbodige luxe. Daarom vragen wij u i.v.m de veiligheid om uw kind op de fiets goed zichtbaar te laten zijn voor het medeverkeer.  

 

Met vriendelijke groet, 

Anne van Veen, Verkeersouder 

 

Schoolreizen 

Afgelopen woensdag waren de jongens en meiden van groep 7 op schoolreis naar de Waddenzee. We kijken terug op een geslaagde dag. Voor een klein verslag van deze schoolreis verwijzen we u naar onze website: http://www.triangel-rouveen.nl/actueel2017 

De leerlingen van groep 1-6 gaan komende donderdag op schoolreis. Als het goed is heeft u inmiddels een informatiebrief ontvangen. We hopen op een mooie dag voor alle reizigers.  

 

Agenda 

27 september: schoolreizen groep 1-6 

28 september: snelheidsmetingen ORW door 4 leerlingen van groep 8 

11 oktober: fietscontrole groep 4/6/8 

17 oktober: open morgen 

22-26 oktober: herfstvakantie 

Streetwise

Donderdag 20 september hebben we bezoek gehad van de ANWB. Alle klassen hebben een onderdeel van Streetwise gevolgd. De leerlingen van groep 1 en 2 volgden het programma 'Toet toet' waarin ze leerden (gevaarlijke) verkeersgeluiden te herkennen en oefenden met  het oversteken.  Ook leerden ze over het gebruik van een kinderzitje en de autogordel. In de groepen 3 en 4 leerden de leerlingen tijdens het programma 'Blik en klik' veilig oversteken over een zebrapad en oversteken tussen twee auto’s. Ook leerden ze waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. De groepen 5 en 6 volgden het programma 'Hallo auto', zij leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ook in groep 5 en 6 werd het belang van het gebruik van een autostoeltje en gordel benoemd. Met het programma 'Trapvaardig' trainden de groepen 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainden met moeilijke manoeuvres.

 

streetwise 1  streetwise18

streetwise182  streetwise183

streetwise184  streetwise185

Schoolreis groep 7

Naar de haven! (geschreven door Isa en Zara)

We gingen met schoolreisje naar de haven. We moesten garnalen pellen en daarna opeten. De jongens durfden niet maar de meisjes wel😉. Daarna gingen we vissen met netten. Je kon van allerlei dieren vangen zoals: kwallen, garnalen, krabben en visjes. Je moest het net maximaal 2 minuten in het water laten liggen, want dan vang je het meest. Meester Harold had per ongeluk zijn zonnebril in het water laten vallen en zei: Wie mijn zonnebril vangt krijgt een euro.

Wadlopen (geschreven door Daan en Stefan)

Wij gingen op 19 september wadlopen met de klas in Lauwersoog. Dat wadlopen was super leuk. We zakten de hele tijd weg in de slib. Iedereen kwam heel vies van het wad. De gids liet ons zien wat er in het wad zat. Er zaten van die dikke regenwormen die van die sliertjes uitpoepten.

Hybiën (geschreven door Rick en Fedde)

Wij gingen met schoolreisje hybiën, je moest met een schepnetje door het water en je kon paling, stekelbaarsjes en garnalen vangen. Een stekelbaars is een vis met drie stekels op de rug.

haven  wad 

 

hybien 1  hybien2

Motto en logo van de Triangel

Tijdens de informatieavond is het motto en het aangepaste logo gepresenteerd.

Logo met motto groot

 

De Triangel is een christelijke basisschool met als motto ‘Veelkleurig tot bloei’,

daarom:

  • zijn kinderen met verschillende (levensbeschouwelijke) achtergronden welkom.

  • zijn we ons bewust dat elk kind unieke gaven en talenten van God gekregen heeft.

  • willen we elk kind laten bloeien zoals het bij zijn of haar gaven en talenten past.

  • zijn we gericht op bloei die de vruchten van de Geest laat zien: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

  • leren we de kinderen dat het niet alleen om hun eigen bloei gaat, maar dat ze geroepen zijn bij te dragen aan de bloei van anderen en van de gemeenschap.

 

Informatieavond 11 september 2018

Dinsdag 11 september hebben we onze informatieavond gehad. Eerst was er de mogelijkheid om kennis te maken met de leerkracht(en) van uw kind(eren) waar u ook een infowijzer hebt kunnen meenemen met informatie over de groep. Heeft u deze niet en is deze ook niet meegestuurd met de klassenmemo dan kunt u contact opnemen met de leerkracht(en) van uw kind(eren).

Tijdens het plenaire deel is kort teruggeblikt op het afgelopen jaar en zijn de plannen voor het nieuwe jaar gepresenteerd. Ook hebben we daar het motto gepresenteerd van de Triangel. Het motto luidt 'Veelkleurig tot bloei'.

Wilt u de presentatie van deze avond nogmaals bekijken dan kan dat via deze link http://www.triangel-rouveen.nl/documenten-2017/category/1-algemene-documenten

 

 

Hervormde Basisschool
‘De Triangel’

Korte Kerkweg 25 
7954 GC Rouveen

telefoon: 0522 – 29 13 55
Directie: Harold Engels 
Mail: directie@triangel-rouveen.nl

 

parnasys

                   venij
   

 

Copyright De Triangel - Rouveen