Nieuwsflits 6 september

Jaaropening

Vorige week maandagochtend hadden we een gezamenlijke jaaropening. We mochten Gods zegen vragen over dit schooljaar en samen zingen, bidden en luisteren naar een verhaal.

Informatieavond

Afgelopen dinsdagavond hadden we de jaarlijkse informatieavond. Veel ouders waren aanwezig om een kijkje te nemen in de klas, een praatje te maken met de juf of meester van hun kind(eren), andere ouders te ontmoeten en informatie te krijgen over een aantal schoolzaken. Een aantal belangrijke onderwerpen die dit jaar onze aandacht krijgen zijn: het invoeren van Levend Water voor Bijbelse geschiedenis, het invoeren van Pluspunt rekenen en het werken vanuit portfolio’s en leergesprekken.

Startgesprekken

16, 17 en 23 september staan startgesprekken gepland voor groep 3- 8. U krijgt via Parro een uitnodiging om in te schrijven. In groep 5-8 worden ook de leerlingen bij het gesprek verwacht.

 

Schoolreizen

26 september staan de schoolreizen gepland. U krijgt nog praktische informatie. Groep 8 is die dag vrij.

Gevonden voorwerpen

We hebben weer een heel aantal gevonden voorwerpen die we op gaan ruimen. Vanaf volgende week donderdagmiddag, 12 september, liggen de spullen uitgestald op een tafel in de gang. Tot 19 september kunnen leerlingen en ouders nog kijken of er iets van hen bij ligt. Daarna zullen we de gevonden voorwerpen opruimen.

Van de verkeersouders

Brengt u uw kind met de auto naar school en maakt u daarbij gebruik van de route Korte Kerkweg - Oude Rijksweg? Dan graag uw aandacht voor het volgende. De afgelopen week zijn verschillende meldingen binnengekomen van verkeersbrigadiers over onveilige situaties. Wanneer de brigadiers op de weg staan om het verkeer op de Oude Rijksweg tegen te houden, rijden sommige automobilisten met de fietsers die aan het oversteken zijn mee, de Oude Rijksweg op. De verkeersbrigadiers staan er voor het veiligheid van de fietsers en niet voor de auto's die van de Korte Kerkweg komen. Het is belangrijk om te wachten met het oprijden tot de brigadiers de weg weer vrijgegeven hebben. Het zou fijn zijn dat ouders die hun kinderen door opa of oma laten ophalen dit ook doorgeven aan hen, omdat zij dit bericht niet lezen.

Koningsspelen

Vandaag zijn de koningsspelen. Vanmorgen zijn de leerlingen van groep 1 tot en met 4 gestart met een ontbijt. Daarna zijn de leerlingen van groep 1 en 2 richting Staphorst gegaan en hebben ze daar gespeeld bij het zwembadterrein. De leerlingen van groep 3 en 4 hebben allerlei sporten in de gymzaal en op het voetbalveld gespeeld. Het was een mooie ochtend waar we goed op terug kunnen kijken. Hierbij een paar foto’s van de ochtend:

koningsspelen ob1

koningsspelen ob2

Voor de bovenbouw begonnen de koningsspelen ’s middags. De leerlingen van groep 5 tot en met 8 hebben geen ontbijt gehad op school maar zijn eerst met elkaar gaan lunchen. Na de lunch hebben alle leerlingen drie verschillende sporten kunnen uitoefenen in de gymzaal, op het plein of op het voetbalveld. Ook zij hebben een mooie middag gehad.

koningsspelen bb1

Grote rekendag

Woensdag 3 april hebben we meegedaan met de grote rekendag. Een dag waar u vast al over hebt gehoord. Het thema van deze dag was ‘uit verhouding’. Hierbij een paar foto’s van deze dag:

grote rekendag1  grote rekendag2

Buitenlesdag

Op dinsdag 2 april was landelijk de buitenlesdag. Ook bij ons hebben klassen hieraan meegedaan. Hierbij een paar foto’s van deze dag:

Buitenlesdag

Winteractiviteiten 21 december 2018

 

Een traditie van inmiddels een aantal jaar hebben we vanmiddag weer voortgezet. Vanmiddag zijn er in de bovenbouw verschillende activiteiten aangeboden waarbij de leerlingen een keuze konden maken voor twee activiteiten. Activiteiten die gekozen konden worden waren onder andere het maken van een kerstbakje, het maken van een kerstkaart, nieuwjaarskoeken bakken en een survivalrun. Helaas kon de survivalrun niet buiten plaatsvinden vanwege het weer maar gezien de enthousiaste reacties hebben we een goed alternatief gevonden.

Het was een mooie en gezellige middag om het kalenderjaar 2018 af te sluiten. 

21 december 2018

21 december 2018 2

 

Hervormde Basisschool
‘De Triangel’

Korte Kerkweg 25 
7954 GC Rouveen

telefoon: 0522 – 29 13 55
Directie: Harold Engels 
Mail: directie@triangel-rouveen.nl
ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
24
25
27
28
29
30

 

parnasys

                   venij
   

 

Copyright De Triangel - Rouveen