Nieuwsflits 8 november

Luizenvrij

Goed om te melden: bij de laatste luizencontrole was de hele school luizenvrij! Ouders die helpen bij de controles: bedankt! Mocht u bij uzelf of gezinsleden wel luizen ontdekken, onderneem dan direct actie. Het belangrijkste is om gedurende 2 weken dagelijks te kammen met een netenkam met metalen tanden. Dit kan ondersteund worden met het behandelen van het haar met een hoofdluismiddel.

Hesjes

We willen als school graag werken aan een cultuur waarin het de norm is om tussen herfstvakantie en voorjaarsvakantie een hesje te dragen als je op de fiets komt. Het mooiste is het wanneer ook de kinderen die lopend komen een hesje dragen.

Het is heel fijn om te zien dat bijna alle kinderen die wat verder moeten fietsen goed zichtbaar op pad zijn. Toch zijn er nog heel wat kinderen die zonder hesje naar school komen. Begrijpelijk, het is nog licht, maar we willen u toch vragen om te zorgen dat de hesjes tussen herfstvakantie en voorjaarsvakantie gedragen worden. Dit om te zorgen dat kinderen het dragen van een hesje echt als normaal gaan ervaren. Als iedereen het doet is niemand een uitzondering en zijn al onze leerlingen goed zichtbaar onderweg.

 

10-minutengesprekken

Komende maandag en dinsdag zijn er 10-minutengesprekken in groep 1 en 2. We hopen op goede gesprekken.

Dankdag

Het was weer bijzonder om met zoveel kinderen in de Hervormde kerk te gast te zijn. Een belangrijk deel van de dienst ging over dankbaarheid en over het delen van dat wat we van God krijgen. Kinderen waren ook in de gelegenheid om dit in de praktijk te brengen door iets mee te nemen voor de voedselactie van Dorcas.

Schoolontbijt

Gisteren ontbeten we op school met alle kinderen. Groep 5 was zelfs te gast bij de burgemeester om met hem te ontbijten. Het nationaal schoolontbijt bezorgde ons het beleg en Bakkerij Ubak bezorgde bolletjes en broden.

We kijken weer terug op een gezellige ochtend. Behalve gezellig is het ook zinvol. We zien namelijk ook op onze school kinderen die niet of nauwelijks eten voordat ze naar school toe komen, terwijl de energie hard nodig is om er een goede schooldag van te maken. Het is dan ook goed om af en toe stil te staan bij het belang van een goed ontbijt.

Kinderboekenmaand 2019

In oktober doen we als school weer mee met de Christelijke Kinderboekenmaand.  Het thema van dit jaar is  Op reis! Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Reis mee!’.

Op reis gaan doe je niet een-twee-drie. Het begint met het kiezen van een bestemming. Soms best lastig. En met de voorbereiding. Wat neem ik mee? Hoe kom ik daar? Met de fiets, of met de trein of misschien wel met het vliegtuig? En ook niet onbelangrijk, wie gaat er mee?

Op reis gaan is best spannend want je weet nooit precies wat je tegenkomt. Maar dat maakt het ook leuk. Want op reis gaan betekent nieuwe dingen ervaren. Ook in de Bijbel vinden we verhalen over reizen. Denk aan de reizen van Paulus of aan Mozes. Hij leidde de reis van het volk Israël vanuit Egypte naar het beloofde land.

Actieboeken

Gisteren zijn we van start gegaan. In iedere groep kwam een reiziger langs met de actieboeken. Aan het eind van de ochtend hadden we een leesfeest. Kinderen uit de bovenbouw mochten voorlezen aan de kinderen uit de onderbouw. In de middenbouwgroep kwam een juf of meesters langs om voor te lezen.

kwb 2019

kbw 2019 2

kbw 20191

Leesmeters

Iedere klas heeft een meetlint gekregen, voor elk gelezen boek in de klas mag er een centimeter gekleurd worden. Als we aan het eind alles bij elkaar optellen hoeveel meter hebben we dan gelezen?

Voorstellingen en workshops

Afgelopen maandag heeft Willemijn de Weerd in de groepen 5 t/m 8 een schrijfworkshop gegeven.

Op donderdagochtend was er voor de groepen 1 t/m 4 een voorstelling van Willemijn de Weerd en Marieke Booy.

Kleedjesmarkt

Op donderdag 29 oktober is er een boekenkleedjesmarkt op het kleuterplein. Tijdens deze markt mogen boeken worden verkocht. De maximumprijs voor een boek is  €3.-  

Deze markt is van 15.15 uur tot 16.00 uur. Alle kinderen mogen hier aan mee doen. De kinderen van groep 1 t/m 4 onder begeleiding van een volwassene.  

Vanaf 15.00 uur mogen de kleedjes met boeken klaargelegd worden. De kinderen vanaf groep 4 mogen hier vanaf 15.00 uur zelf mee helpen. De kinderen van groep 1 t/m 3 blijven tot 15.15 uur in de klas. De kinderen kunnen zich opgeven in hun eigen klas. 

Actie Red een kind
Omdat het dit jaar de 25e editie van de Christelijke Kinderboekenmaand is, is er samen met ‘Red een Kind’ een actie bedacht. De hele maand oktober kunnen scholen geiten sparen voor gezinnen in Afrika. 10% van de uiteindelijke opbrengst mag besteed worden aan boeken voor op school.

Hoe het werkt
Ieder kind krijgt een spaarvlaggetje met daarop 25 afdrukken van geitenhoefjes. Iedere afdruk is 1,- waard. Familie, vrienden, kennissen, buren en kerkleden worden gevraagd een geitenhoef te sponsoren. Spaarvlaggetje vol? Dan worden ze opgehangen aan een slinger in de klas. Kinderen mogen natuurlijk zoveel vlaggetjes volmaken als ze willen.

De leerlingen kunnen sparen vanaf 3 oktober. Ze kunnen sparen tot en met 29 oktober. De kinderen nemen dan de envelop (met het geld) weer mee naar school. Graag het bedrag op de envelop schrijven.

Koningsspelen

Vandaag zijn de koningsspelen. Vanmorgen zijn de leerlingen van groep 1 tot en met 4 gestart met een ontbijt. Daarna zijn de leerlingen van groep 1 en 2 richting Staphorst gegaan en hebben ze daar gespeeld bij het zwembadterrein. De leerlingen van groep 3 en 4 hebben allerlei sporten in de gymzaal en op het voetbalveld gespeeld. Het was een mooie ochtend waar we goed op terug kunnen kijken. Hierbij een paar foto’s van de ochtend:

koningsspelen ob1

koningsspelen ob2

Voor de bovenbouw begonnen de koningsspelen ’s middags. De leerlingen van groep 5 tot en met 8 hebben geen ontbijt gehad op school maar zijn eerst met elkaar gaan lunchen. Na de lunch hebben alle leerlingen drie verschillende sporten kunnen uitoefenen in de gymzaal, op het plein of op het voetbalveld. Ook zij hebben een mooie middag gehad.

koningsspelen bb1

Grote rekendag

Woensdag 3 april hebben we meegedaan met de grote rekendag. Een dag waar u vast al over hebt gehoord. Het thema van deze dag was ‘uit verhouding’. Hierbij een paar foto’s van deze dag:

grote rekendag1  grote rekendag2

Buitenlesdag

Op dinsdag 2 april was landelijk de buitenlesdag. Ook bij ons hebben klassen hieraan meegedaan. Hierbij een paar foto’s van deze dag:

Buitenlesdag

 

Hervormde Basisschool
‘De Triangel’

Korte Kerkweg 25 
7954 GC Rouveen

telefoon: 0522 – 29 13 55
Directie: Harold Engels 
Mail: directie@triangel-rouveen.nl

 

parnasys

                   venij
   

 

Copyright De Triangel - Rouveen