Nieuwsflits 2 november

Dankdag

Op 7 november is het dankdag. We gaan dan met de kinderen naar de kerk. Het is altijd prettig wanneer er ouders meegaan om tussen de kinderen te zitten. Mocht u die ochtend mee willen, dan kunt u dat aangeven bij de leerkracht van de groep van uw kind.

Dorcas Voedselactie

In de week van dankdag wordt weer de Dorcas voedselactie gehouden in heel veel kerken, supermarkten en scholen. Voor de kinderen van de Triangel is het ook mogelijk hieraan mee te doen. De kinderen mogen van maandag 5 november tot woensdag 7 november één of meer producten van het voedsellijstje mee naar school nemen. Ze kunnen dat in de doos doen die in de klas staat. 

Schoenmaatjes

Graag vragen wij uw aandacht voor Schoenmaatjes. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in landen als Ghana en Sri Lanka. Zo laten kinderen weten dat ze denken aan een leeftijdsgenootje ver weg, die opgroeit in armoede. Ook wij doen dit jaar van harte aan deze actie mee. Wat wel en niet in de doos mag, staat in de folder die de kinderen volgende week mee naar huis krijgen. Wilt u daar heel gericht op letten? In de folder staat ook informatie over de grootte van de doos en de betaling van de verzendkosten. Dit jaar worden er geen dozen bij geleverd. Dit betekent dat u zelf voor een schoenendoos moet zorgen. Let u op de afmetingen die genoemd staan in de folder? Graag ontvangen wij de gevulde schoenendoos uiterlijk 30 november weer op school.

We zijn op zoek naar ouders, opa’s of oma’s die in de week van 3 december de ingeleverde schoenendozen naar onderstaand adres kunnen en willen vervoeren: Van Dijk educatie Dieselstraat 3 Kampen Inlevertijden zijn van 15.00 uur tot 16.00 uur. Wilt u hierbij helpen dan kan u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie!

Schoolontbijt

Vrijdag 9 november doen we als school mee met het schoolontbijt. Er wordt gezorgd voor brood, beleg en drinken. Wilt u deze morgen aan uw kind een bord, beker en bestek meegeven? Heeft uw kind een allergie voor het één of ander dan mag u ook zelf eten/drinken meegeven aan uw kind zodat uw kind gewoon mee kan doen met het ontbijt.

Vrijwillige ouderbijdrage

Hier een kort berichtje van de activiteitencommissie. Op 7 september j.l. heeft iedereen een mail ontvangen over de vrijwillige ouderbijdrage. In deze mail stond om alle activiteiten ( mede) te kunnen financieren vragen wij u ook dit jaar weer om een vrijwillige ouderbijdrage. Deze bijdrage wordt, naast het schoolreisje en het kamp, onder andere gebruikt om activiteiten voor de kinderen te organiseren. Het bedrag is wederom weer vastgesteld op 35 euro per schoolgaand kind. We hebben tevens in deze mail vriendelijk verzocht om dit voor 31 oktober over te maken. Deze datum is middels verstreken en we hebben al veel betalingen tegemoet mogen zien. Helaas hebben wij nog niet alle betalingen mogen verwerken. Daarom willen we u, via deze weg, nogmaals attenderen op deze mail. Wij vragen u vriendelijk, als u de ouderbijdrage nog niet heeft overgemaakt, deze voor vrijdag 9 november over te maken. Wilt u hierbij het adres en de namen van uw kinderen vermelden? I.v.m. dubbele achternamen is dit echt belangrijk en kan er op deze manier geen misverstand over uw betaling ontstaan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze mail dan kunt u contact opnemen met Jeanet Timmerman; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Vriendelijke groet, Activiteitencommissie De Triangel

Jeanet Timmerman- van Dijk ( Penningmeester)

Vanuit de peuterspeelzaal…

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland heeft een leuke actie opgezet: Rabobank Coöperatie Weken. Stichtingen en verenigingen kunnen een financiële bijdrage ontvangen voor een project dat bijdraagt aan het versterken van de lokale leefomgeving. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door stemmen van leden van deze bank. Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage. Peutergroep Op Stap doet ook mee. We vinden buiten spelen erg belangrijk. Onze toestellen zijn aan vervanging toe. Buiten spelen wordt dan nog leuker! Stemmen kan tot en met donderdag 15 november via: https://www.cooperatieweken.nl/mss/deelnemers-2018/

 

Kinderboekenmaand

In oktober hebben we als school weer meegedaan met de christelijke kinderboekenmaand. Het thema van dit jaar was 'Door dik en dun – vriendschap vieren'. We zijn op dinsdag 2 oktober begonnen met een gezamenlijke opening voor de kinderen in de bibliotheek. We hebben liederen gezongen en het prentenboek 'Kom je met me spelen?' is voorgelezen. In alle groepen is het themaboek voorgelezen en is er aandacht besteed aan het thema vriendschap. Voor de groepen 1 t/m 4 was er maandagmiddag 15 oktober een voorstelling van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy. Afgelopen maandag is bij de bovenbouwgroepen schrijver Jan Willem Blijdorp op bezoek geweest. Ook is er in de groepen 7 en 8 een voorleeswedstrijd georganiseerd. De kinderboekenmaand is afgesloten met een drukbezochte boekenkleedjesmarkt op het kleuterplein. 

 

WhatsApp Image 2018 10 30 at 16.48.52  WhatsApp Image 2018 10 30 at 16.50.20 1

WhatsApp Image 2018 10 19 at 12.10.15  WhatsApp Image 2018 10 19 at 12.10.15 1

Dierendag 2018

In het kader van dierendag waren aan het eind van de middag alle (huis)dieren welkom op het schoolplein:

ddag18  ddag2018

dierendag2018 dierendg2018

 

Schoolreizen

Op donderdag 27 september zijn de groepen 1 t/m 6 op schoolreis geweest. De groepen 1 en 2 zijn naar het cowboy en indianen speelreservaat in Coevorden geweest. De kinderen van groep 3 en 4 hebben het spoorwegmuseum in Utrecht bezocht en de kinderen van groep 5 en 6 zijn naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest. 

 

schoolreis12018  schoolreis32018schoolreis42018schoolreis52018schoolreis62018

Streetwise

Donderdag 20 september hebben we bezoek gehad van de ANWB. Alle klassen hebben een onderdeel van Streetwise gevolgd. De leerlingen van groep 1 en 2 volgden het programma 'Toet toet' waarin ze leerden (gevaarlijke) verkeersgeluiden te herkennen en oefenden met  het oversteken.  Ook leerden ze over het gebruik van een kinderzitje en de autogordel. In de groepen 3 en 4 leerden de leerlingen tijdens het programma 'Blik en klik' veilig oversteken over een zebrapad en oversteken tussen twee auto’s. Ook leerden ze waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. De groepen 5 en 6 volgden het programma 'Hallo auto', zij leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ook in groep 5 en 6 werd het belang van het gebruik van een autostoeltje en gordel benoemd. Met het programma 'Trapvaardig' trainden de groepen 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainden met moeilijke manoeuvres.

 

streetwise 1  streetwise18

streetwise182  streetwise183

streetwise184  streetwise185

 

Hervormde Basisschool
‘De Triangel’

Korte Kerkweg 25 
7954 GC Rouveen

telefoon: 0522 – 29 13 55
Directie: Harold Engels 
Mail: directie@triangel-rouveen.nl

 

parnasys

                   venij
   

 

Copyright De Triangel - Rouveen