Schoolreis groep 3 en 4

Donderdag 21 september zijn we naar Schateiland Zeumeren in Voorthuizen geweest. We werden ontvangen door een kapitein en daarna zijn we lekker gaan spelen. We konden klimmen, klauteren, in het zand spelen en nog veel meer leuke dingen doen.

's Middags zijn we ook nog op zoek gegaan naar een echte schat die verstopt lag.

We kunnen terugkijken op een mooi schoolreisje!

  

Jaaropening 

Maandag 4 september zijn we het jaar gestart met een jaaropening in de gymzaal. Het was fijn om te zien dat er zoveel ouders waren om dit met ons mee te maken. We hebben met elkaar gezongen, gebeden, naar een Bijbelverhaal geluisterd. Ook is het boek Speciaal voor jou van Max Lucado voorgelezen.   

Het thema van deze jaaropening was ‘Open je ogen’. Dit thema zal dit jaar nog terugkomen bij andere vieringen zoals biddag en dankdag. 

 

Leeswedstrijd 

We hebben in de afgelopen periode mooie originele foto’s binnen gekregen waarop kinderen actief aan het lezen waren. Het was moeilijk om de mooiste foto er uit te halen maar uiteindelijk is dat toch gelukt. 

De mooiste foto is de foto waar Dynand Russcher op staat. Inmiddels heeft hij een mooie boekenbon ontvangen. In de gang van de school hangen alle foto’s zodat u ze kan bekijken. 

 

Schoolgids 

De nieuwe schoolgids wordt komende week op de website geplaatst. We zijn gewend deze niet meer met de kinderen mee naar huis te geven. Mocht u graag een geprint exemplaar willen ontvangen dan kunt u deze aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veldschuur groep 5

Donderdagmiddag 1 juni is groep 5 naar de Veldschuur geweest. Ze hebben daar een les rondom archeologie gehad. Eerst werd er wat verteld over allerlei opgravingen. En wat daarbij is gevonden. Dit was erg leuk en leerzaam om te zien.

Daarna zijn we in drie groepen uiteen gegaan. Één groep ging schatgraven met een metaaldetector. Veel kinderen hebben een muntje gevonden! Een andere groep ging de grond bekijken. Daar gingen we boren in de grond en het bleek dat er verschillende lagen in de grond zaten. We gingen met een boor ongeveer een meter de grond in. De derde groep ging bekijken hoe de mensen vroeger woonden en wat zij aten. We hebben toen vooral gekeken naar het nut van wilgen.

Het was een heel leerzame middag!

   

Ouder en Kind Activiteit 7 juni  

Afgelopen woensdag was het zo ver, de Ouder en Kind activiteit georganiseerd door de Activiteitencommissie. De jaarlijks terugkomende avond bestond dit keer uit een actieve wandeltocht van 2 km door de dorpskern. 

De aanwezige werden in groepjes verdeeld om vervolgens al gooiend met een wc borstel het parcours af te leggen. Tijdens de wandeling kwamen ze letters en spelletjes tegen. Deze spelletjes moesten worden uitgevoerd om weer letters te kunnen verdienen. Aan het eind van het parcours kwam er een zin uit. 

Het heeft bijna heel de ochtend en middag geregend en over de wind hebben we dan nog niet gesproken, maar om 18.00 uur was het droog en kwam er zelfs een klein zonnetje doorheen! 

En wat was de opkomst groot! We mochten meer als 200 mensen verwelkomen die samen met elkaar zin hadden om er een gezellige avond van te maken. En gezellig dat was het…. Na ruim een uur kwamen de eerste groepjes weer binnen en stuk voor stuk waren de ouders en kinderen enthousiast. Nadat het parcours gelopen was verdiende ze allemaal een ijsje. Daarom stond de ijscokar van de IJsmakers in school waar iedereen een ijsje mocht halen! 

Aan het eind van de avond zijn er 2 groepen die als prijswinnaars uit de bus kwamen namelijk; Groepje 1 Isa, Chris, Denise, Sanne, Jaron. Groepje 2: Aloys, Lucia, Maurits, Joanna en Julia 

Deze hebben vrijdagmiddag allemaal een prijsje gekregen in de vorm van een tegoedbon van de IJsmakers! 

Wij willen jullie allemaal bedanken voor de opkomst die er afgelopen woensdagavond was! Wij hebben het naar ons zin gehad en we hopen jullie ook! 

Schoolvoetbal jongens 2017

De eerste wedstrijd moest Triangel 1 tegen Triangel 2. Het was niet een hele bijzondere wedstrijd het werd 0-0. De tweede wedstrijd van Triangel 1 moesten ze tegen de Iekmulder het werd vroeg 1-0 voor Iekmulder. Herwin maakte de 1-1 en in de laatste 10 seconden ook de beslissende 2-1. Triangel 2 speelde 0-0 tegen CNS 2. Triangel 1 speelde de derde wedstrijd tegen CNS 1 helaas hadden ze die wedstrijd verloren met 1-0. Even later speelde ook Triangel 2 hun derde wedstrijd de Triangel was beter alleen de bal wou er maar niet in. In de laatste minuut scoorde Dinand Hokse de 1-0. De finale kwam steeds dichterbij. Met nog drie wedstrijden te gaan. Triangel 1 had nog  1 keer verloren en 2 keer  gewonnen. Triangel 2 had 1 keer gewonnen 1 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. Toen hoorde we dat Triangel 2 in de kleine finale stond en Triangel 1 in de grote finale, toen was iedereen blij. De Triangel kwam midden in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Dinand Mulder. Toen had Triangel 2 verdiend gewonnen, daarna was Triangel 1 aan de beurt we waren goed aan het verdedigen we hebben ook een paar goeie kansen gehad maar helaas mocht het niet baten, toen moesten we penalty’s nemen de eerste penalty werd genomen door CNS die scoorde toen waren wij aan de beurt en Wesley Veldman mocht hem nemen en ja hoor raak! Toen scoorde  de CNS helaas weer. De volgende penalty werd genomen door Elon Bisschop en die scoorde gelukkig, daarna was CNS aan de beurt en die werd tegengehouden door Raymond Kooiker en toen scoorde Arvid Compagner en ja hoor Triangel 1 is eerste iedereen was super blij en rende blij het veld over. Dit was het schoolvoetbal toernooi voor de jongens. Helaas mocht de penalty bokaal er niet zijn voor de Triangel.

Gemaakt door Tijmen Compagner en Chiel-Jan Dunnink